Новини

Не бързайте с купуването на нов Wear OS часовник

Ако в момента мислите върху покупката на смарт часовник с операционна система от WearOS… нашия съвет е да изчакате, поне до 28ми Юни. Това е нашето мнение след проведеното интервю с шефа на една от големите компании за умни часовници – Fossil.

Според интервюто, новата генерация часовници на Fossil – 6 ще поддържа всички най-нови функции и новата версия на операционната система, която е резултат на сливането на WearOS и операционната система на Samsung – Tizen. Но най-важното нещо, което ни направи впечатление е факта, че по-старите версии, включително и най-новата към този момент генерация 5 НЯМА да получи обновяване към новата операционна система.

В този случай, хората закупили Wear OS часовник към този момент има голяма възможност да не получат добра оферта, като се има предвид, че очакваме Samsung Galaxy Watch 4 да бъде обявен официално след около 2 седмици, когато новата операционна система също ще бъде представена за първи път т.е само след 2 седмици в ръцете си вече ще имате по-стар модел. Смятаме, че това не е разумна инвестиция към този момент.

Това важи в пълна сила и за останалите брандове часовници, които използват Wear OS. Особено като се има предвид факта, че Fossil обикновено са от компаниите, които стига да имат възможност винаги обновяват продуктите си до най-новите софтуерни версии и ако за тях е невъзможно(прекалено скъпо) да го направят тук… то се съмняваме, че другите брандове ще го направят.

Явно WearOS ще получи нов старт на софтуерно ниво, но ще се наложи и голяма промяна на хардуерно ниво. Затова изчакайте да видим какво точно ще се случи на 28ми Юни на представянето на Samsung Galaxy Watch 4 и евентуално ще се опитаме да разгадаем какво ни чака в бъдеще заедно.

Related posts
Новини

Смарт часовници срещу класически часовници: 6 предимства на смарт часовниците

Всеки има своето предпочитание, когато става въпрос за часовници, но в последните години смарт часовниците са навлязли в живота на много хора….
Новини

Huawei Watch GT2 получава софтуерно обновяване

За хората, които не знаят аз използвам Huawei Watch GT2е като мой основен смарт часовник. Причината е основно във факта, че беше…
Новини

Fossil Gen 6 смарт часовници със Wear OS 3 поддръжка догодина

След многобройни тийзъри от Fossil най-сетне официално обявиха своята нова генерация от смарт часовници, която ще поддържа Google Wear OS 3, но…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *