Новини

Не бързайте с купуването на нов Wear OS часовник

Ако в момента мислите върху покупката на смарт часовник с операционна система от WearOS… нашия съвет е да изчакате, поне до 28ми Юни. Това е нашето мнение след проведеното интервю с шефа на една от големите компании за умни часовници – Fossil.

Според интервюто, новата генерация часовници на Fossil – 6 ще поддържа всички най-нови функции и новата версия на операционната система, която е резултат на сливането на WearOS и операционната система на Samsung – Tizen. Но най-важното нещо, което ни направи впечатление е факта, че по-старите версии, включително и най-новата към този момент генерация 5 НЯМА да получи обновяване към новата операционна система.

В този случай, хората закупили Wear OS часовник към този момент има голяма възможност да не получат добра оферта, като се има предвид, че очакваме Samsung Galaxy Watch 4 да бъде обявен официално след около 2 седмици, когато новата операционна система също ще бъде представена за първи път т.е само след 2 седмици в ръцете си вече ще имате по-стар модел. Смятаме, че това не е разумна инвестиция към този момент.

Това важи в пълна сила и за останалите брандове часовници, които използват Wear OS. Особено като се има предвид факта, че Fossil обикновено са от компаниите, които стига да имат възможност винаги обновяват продуктите си до най-новите софтуерни версии и ако за тях е невъзможно(прекалено скъпо) да го направят тук… то се съмняваме, че другите брандове ще го направят.

Явно WearOS ще получи нов старт на софтуерно ниво, но ще се наложи и голяма промяна на хардуерно ниво. Затова изчакайте да видим какво точно ще се случи на 28ми Юни на представянето на Samsung Galaxy Watch 4 и евентуално ще се опитаме да разгадаем какво ни чака в бъдеще заедно.

Related posts
Новини

Huawei Watch GT2 получава софтуерно обновяване

За хората, които не знаят аз използвам Huawei Watch GT2е като мой основен смарт часовник. Причината е основно във факта, че беше…
Новини

Fossil Gen 6 смарт часовници със Wear OS 3 поддръжка догодина

След многобройни тийзъри от Fossil най-сетне официално обявиха своята нова генерация от смарт часовници, която ще поддържа Google Wear OS 3, но…
Новини

Fitbit пуска нови функционалности за своите модели

От Fitbit са решили, че няма нужда да пазят своите най-нови софтуерни решения само за своите най-нови модели, така че по време…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *