Новини

Софтуерно обновяване на Garmin Forerunner серията

От компанията гигант Garmin официално пуснаха за сваляне голямо софтуерно обновяване за своята Forerunner серия, особено за сериите Forerunner 245, 745 и 945. По-долу можете да видите и основните добавки, които получавате чрез този софтуерен ъпдейт, но това което ни впечатли най-много е факта, че можете да следите VO2 Max по време на бягания, което е полезна функционалност.

В допълнение на това Garmin вече ви дава възможност да оценявате всяка една ваша активност спрямо това, как се чувствахте, като предполагаме, че ще използва тази информация за да тренират техния алгоритъм и в бъдеще евентуално предложат време и условия, при които ще се чувствате максимално добре след упражнение.

Друг проблем, от който потребителите на тези часовници се оплакваха, беше че Garmin не следи достатъчно добре за минутите с високо интензивна активност, като този ъпдейт включва промени в тази насока. Все още не знаем дали ефектът ще е достатъчно добър, но ще се чуе.

Промяна само за Forerunner 245(другите два вече имаха тази функционалност) е че вече ще получавате и предложения за различни видове упражнения и интензивност на тези упражнения базирано на предишните ви упражнения и моментното ви ниво на фитнес. Като цяло това е доста изненадващо, понеже Forerunner 245 беше пуснат на пазара през далечната 2019 и компания, която все още обновява продуктите след това време показва, че има доста сериозно намерения в тази сфера. Това е огромен плюс и за новите модели на Garmin, понеже потребителите могат да бъдат спокойни, че техния часовник ще бъде обновяван с нови функции през целия си живот.

Друга ОГРОМНА промяна е, че начина по който часовниците ще следят за състоянието на вашия сън е абсолютно нов и ще се използва нов алгоритъм – Firstbeat. Той за първи път беше използван в часовника Garmin Venu 2 и ние останахме очаровани от доброто му представяне там, така че това може само да ни радва.

Това са големите промени, но има и доста малки – повече анимирани упражнения за тренировки, повече добавки, които можете да изтеглите от Garmin Connect. За повече информация, както и за обновяването на вашия часовник се насочете към менюто Settings–> System –> Software Update.

Related posts
Новини

Смарт часовници срещу класически часовници: 6 предимства на смарт часовниците

Всеки има своето предпочитание, когато става въпрос за часовници, но в последните години смарт часовниците са навлязли в живота на много хора….
Новини

Huawei Watch GT2 получава софтуерно обновяване

За хората, които не знаят аз използвам Huawei Watch GT2е като мой основен смарт часовник. Причината е основно във факта, че беше…
Новини

Fossil Gen 6 смарт часовници със Wear OS 3 поддръжка догодина

След многобройни тийзъри от Fossil най-сетне официално обявиха своята нова генерация от смарт часовници, която ще поддържа Google Wear OS 3, но…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *