Ревюта

Apple Watch SE Ревю

Серията Apple Watch 6 като цяло беше едно доста голямо разочорование, понеже предложи доста малък набор от нови функции и като цяло освен ако не сте 2-3-4 модела назад не си струваше да се обнови. Реално погледнато дори и ако бяхте, честно казано Apple Watch SE, е моделът, който бихме ви препоръчали понеже понякога най-добрия модел не е най-добрия избор. Основната причина е проста – часовника е добър, има всички необходими функции и единствените премиум функции не струват огромната премиум цена.

Apple Watch SE струва едва 80$ повече от доста стария модел Series 3, но като се има предвид огромната разлика между годината на производство и функционалностите им абсолютно си струва това. Часовникът на английския пазар струва $279.99, което е повече от Galaxy Watch 4, който си конкурира директно с Apple Watch Series 7, но все пак е доста повече от бюджетните Amazfit, Huawei Watch GT2e, но ако сте инвестиран в екосферата на Apple няма голям избор.

Дизайн

Часовникът е идентичен като дизайн на Series 6 и Series 5 и като цяло Apple е влюбен в техния квадратен екран, но това е нещо, което всеки преценява за себе си. Можете да избирате между два различни модела – 40мм и 44мм, имате по-малък избор между цветове и някои от тях са запазени само за Series 6. Дизайнът на часовника изглежда и се усеща като премиум часовник, което е типично за продуктите на Apple, така че не сме изненадани.

Една от функциите, които липсват при Apple Watch SE е Always-on display, който може да е проблем за определени хора, макар че от Apple са се постарали функцията за автоматично включване на екрана при движение на ръката е много добро. Също така имате доста голям избор от различни циферблати, като всичко, което работи за останалите модели работи и за Apple Watch SE.

Функционалности

Откъм вътрешности този модел разполага със процесора от S5, което е двойно по-бърз от процесора, който беше използван при S3. Тук също така идва другата голяма разлика между SE И модел 6: Apple Watch SE не разполага с ECG или Sp02 сензор. Това са абсолютно всички разлики между двата модела, като за тази разлика плащате около 130-150 долара повече, което според нас не си заслужава.

Получавате различни функции като Fall Detection, който ако паднете и не се изправите в рамките на минута, ще звънне на спешна помощ/спешен контакт вместо вас. Разполагате с много точен GPS, който ще ви свърши работа при различните упражнения. Също така имате проследяване на сън, имате възможност да изключите уведомленията.

Но най-важната функционалност е, че смарт часовника се интегрира перфектно със iPhone и в цялата екосфера на Apple. Имате огромен избор между различни приложения както и опция за LTE модел, ако искате мобилни данни за да стриймвате съдържание от часовника си.

Батерия

И тук идва големия недостатък на този часовник. Разполагате с огромна мощ за пърформанс, но всичко това идва с една голяма цена – едва 18 часа, като честно казано това е по-малко от колкото реално часовника изкарва. 20-24 часа не са голям проблем, ако не е натоварен прекалено много. Това създава проблеми с качественото използване на режима на следене на сън, тъй като часовника се зарежда на 100% за около час и половина и обикновено най-доброто време за това е вечерта докато спим. Това е основната причина, заради която този часовник го препоръчваме само за хора, които вече са инвестирани в екосферата на Apple и могат да затворят очите за дребните неудобства, особено когато става въпрос за живота на батерията.

Цена в България

По-долния списък е лист от няколко онлайн магазина където можете да закупите този продукт. Ако искате да добавите допълнителни сайтове със цената им, можете да ги оставите като коментар по-долу или пък на имейл smartwatch@axython.com . Таблицата последно е обновена на 17.10.2021г.

[spbtbl_sc id=1]

Related posts
Ревюта

Топ Смарт Часовници 2023

След като предишния ни списък за топ смарт часовници през 2021 беше такъв голям хит за нашите посетители решихме, че е време…
Ревюта

Huawei Watch GT3 Ревю

Huawei Watch GT3 Ревю е най-новото предложение за смарт часовник от Huawei и се явява пряк наследник на Huawei Watch GT2, като…
Ревюта

Top Смарт Гривни 2021

Въпреки бума на смарт часовниците през последно време, смарт гривните все още си остават популярни и се развиват с бързи темпове, благодарение…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *