Новини

Fossil Gen 6 смарт часовници със Wear OS 3 поддръжка догодина

След многобройни тийзъри от Fossil най-сетне официално обявиха своята нова генерация от смарт часовници, която ще поддържа Google Wear OS 3, но това ще се случи едва пред 2022. Причината за пускането на серията, преди официалната поддръжка на новата операционна система се предполага, че е наближаването на коледните празници, където традиционно се купуват доста подаръци и умни часовници.

Fossil 6-то поколение идват в 7 различни дизайна, които целят да задоволят както двата пола, така и хората, които предпочитат спортни или изчистени дизайни. Часовниците са широки едва 11.5мм, а за големина на екрана може да избирате между 42 и 44мм.

Основните новости, освен новата операционна система е присъствието на SpO2 сензор(поради някаква причина, това е първия им часовник с тази опция), като от хардуерна точка ще се използва Snapdragon Wear 4100+, 8 ГБ пространство за файлове и 1GB RAM. Тази хардуерна мощ отговаря на всички налични Wear OS устройства, така че се очаква доста добра производителност.

Часовниците ще разполагат със микрофон и високоговорител, така че ще можете да водите разговор чрез тях. Също така се предполага, че повечето екстри ще работят както на Android, така и на iOS, но това малко ме съмнява и очаквам, че ще има значително повече проблеми ако основното ви мобилно устройство е iPhone.

Основния недостатък изглежда, че ще бъде батерията. От Fossil са малко неясни, но според различните източници очакваме батерията да издържа 24 часа с едно зареждане при максимално използване, но за високата производителност се плаща и всеки потребител може да реши за себе си дали това е компромис, който иска да направи.

Цените на различните модели ще бъдат от 500 до 600+ лева, което ги прави сравнително неатрактивни за българския пазар и за съжаление не можем да ви ги препоръчаме.

Related posts
Новини

Смарт часовници срещу класически часовници: 6 предимства на смарт часовниците

Всеки има своето предпочитание, когато става въпрос за часовници, но в последните години смарт часовниците са навлязли в живота на много хора….
Новини

Huawei Watch GT2 получава софтуерно обновяване

За хората, които не знаят аз използвам Huawei Watch GT2е като мой основен смарт часовник. Причината е основно във факта, че беше…
Новини

Fitbit пуска нови функционалности за своите модели

От Fitbit са решили, че няма нужда да пазят своите най-нови софтуерни решения само за своите най-нови модели, така че по време…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *