Ревюта

Garmin Forerunner 55 Ревю

Garmin Forerunner 55 е естествения наследник на бюджетния Garmin Forerunner 45. но този път със бюджетната цена идват доста повече функционалности.

Основната цел на Garmin с този модел е да привлече начинаещите спортисти и хората, които току що навлизат в света на смарт устройствата и да им покаже, че бюджетните решения имат всичко, което ще ви е нужно за да следите своето здраве. Дори и предишния модел, Garmin Forerunner 45 се представяше доста добре чисто от техническа гледна точка, то сега софтуера сравнително подобрен и се опитва да тренирате в правилното време и със правилната стратегия.

Към този модел часовника се продава за около 200$ на американския пазар, като в България може да се намери за около 400 лева, което горе долу отговаря на цената на Garmin Forerunner 45.

Дизайн

Основните характеристики на модела са 1.04 инчовия дисплей, който има резолюция от 208×208 и общ размер 42мм(има и допълнителен модел, който е с 39мм) с дебелина от 11.6мм. Разбира се също като своя предшествения може да се ползва в басейни до 50 метра, както и има достъп до Garmin Coach и всички други софтуерни решения и програми на Garmin. Според Garmin, батерията работи до 20 часа в GPS режим и до 2 седмици в обикновен работен режим, което е доста добре.

Самата каишка е 20мм и в официалния пакет е силиконов, но при желание смяната му е много лесна, като можете доста лесно да намерите официални каишки или пък обикновено такива от сайтове като OLX, Емаг на достъпни цени. Имайте предвид, че независимо от каишката часовника има вид и ще си остане спортен часовник.

Голяма новост е самия екран, ползвайки нова технология със намален брой цветове, заради което дисплейът изглежда малко скучен на пръв поглед, но реално погледнато всичко, което имате нужда е ясно показано. Това решение е и основната причина за дългия живот на батерията в този модел. Не забелязахме никакви проблеми с яснотата на екрана, като всичко се вижда ясно под 42 градусовото слънце, така и под водата! Друго нещо, което трябва да имате превид, че екрана не е тъч скрийн, вместо това имате 5 бутона, с които можете да оперирате устройството.

Функционалности

Стига толкова за външния вид на часовника обаче. Нека си поговорим за функционалностите му. Основната сила и фокус са върху тракването на бягане и колоездене, като големи подобрения са направени и върху режима на плуване. Имате вграден в часовника GPS, който може да се свърже към сателитите на Glonass и Galileo, което обещава доста по-добър и точен GPS. Малък недостатък, който открихме е, че на часовника му трябва малко повече време от конкурентите си в тази ценови сегмент да открие и да се свърже успешно с GPS сателита, но това значително се подобрява след няколко упражнения.

Едно от големите предимства на всеки един смарт часовник от Garmin е достъпа до огромната софтуерна екосфера, която изчислява най-добрите следващи упражнения, идеална скорост за постигане и всякаква друга интересна статистика, базирана на твоята история.

Сензорът за измерване на пулс е същия, какъвто е и в Garmin Venu 2 и няма големи промени. Сравнително точен, но не е перфектен и не става за медицински измервания, което е напълно нормално за тази цена.

От къде да купим?

Smartwatch.bg –> 399 BGN

Garmin.bg –> 399 BGN

Emag.bg –> 389 BGN

Related posts
Ревюта

Топ Смарт Часовници 2023

След като предишния ни списък за топ смарт часовници през 2021 беше такъв голям хит за нашите посетители решихме, че е време…
Ревюта

Huawei Watch GT3 Ревю

Huawei Watch GT3 Ревю е най-новото предложение за смарт часовник от Huawei и се явява пряк наследник на Huawei Watch GT2, като…
Ревюта

Top Смарт Гривни 2021

Въпреки бума на смарт часовниците през последно време, смарт гривните все още си остават популярни и се развиват с бързи темпове, благодарение…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *