Ревюта

Garmin Venu 2 Ревю

Garmin Venu 2 е отговорът на Garmin на хората, които искат спортните качества на Garmin часовник, заедно със по-модерен дизайн и дисплей. Това е единствения им часовник поне засега, който разполага с AMOLED дисплей. Имате възможност да избирате между два размера(45мм и 40мм), като това прави часовника удобен и за двата пола.

Като цяло, преди да се впуснем върху подробно ревю, кратко резюме за хората,на които не им се чете цялата статия. Garmin Venu 2 е страхотен фитнес часовник, който разполага със добра батерия, издържаща седмица, бързо зареждане и точни измервания. За съжаление обаче, това не е добър умен часовник, не разполага с много допълнителни функции, като в този ценови сегмент разполагаме със доста по-добри модели. Но ако дизайнът на часовника ви кефи, Garmin Connect е огромен плюс и самите фитнес функционалности са повече от добри, стига да нямате нужда от допълнителни приложения(ала Google Play).

Дизайн

Цената на часовника към момента на писането на статията е 795 лева, което го представя пред конкуренция като Apple Watch и други часовници от по-висок клас. Ние от SmartWatches-BG не препоръчваме закупуването на смарт часовник в момента поне до 28ми Юни където ще видим какво ще е новото в сферата с Google Wear OS 3.0. Но ако не искате да чакате… Garmin Venu 2 идва в два размера на своя кръгъл дисплей- 45мм и 40мм, като и двата модела са на една и съща цена. И в двата случая дисплея е AMOLED, със резолюция от съответно 416×416 и 360×360. Дисплейът е достатъчно ярък за да можете да прочете и да видите всичко на него дори и под директна слънчева светлина.

За съжаление възможностите за различни видове циферблати са доста ограничени и поне при нашия тест не открихме, нищо специално. По подразбиране часовникът заспива, когато не се използва и се събужда при вертикално движение, като ако искате да разполагате със непрекъснато работещ дисплей, то това ще се отрази доста зле на живота на батерията.

Часовникът е изработен от лека пластика, като тежи едва 49 грама. Разполагате с два бутона, които обаче не правят кой знае колко много – горния бутон ви дава възможност да стартирате един от 30+ различни спортни дейности, докато долни бутон ви връща назад в менютата. За всичко останало се използва тъч екрана. Ако сте в началния екран(т.е електронния циферблат), то ако дръпнете екрана надолу/нагоре ще откриете информация за вашата активност през деня. Тази дневна статистика може да ви покаже следната информация, като имате възможност ръчно да махнете/добавите тези панели по желание: брой стъпки, изгорени калории, колко минути от интензивна тренировка сте направи, девалвация, пулс, хидратация(изисква ръчно добавяне на това колко вода пиете през деня), енергия на тялото, стрес, честота на дишане, информация за съня, последните ви тренировки, календар, нотификаци и времето.

Можете да докоснете всеки един от тези панели и ще имате възможност да видите по-подробна статистика. Това е и силната част на Garmin Venu 2 – много качествен и подробен часовник за фитнес и следене на здравето ви и определено се справя много добре тук.

Функционалности

Часовникът се справя прекрасно с всички основни следения, които му хвърлите… но честно казано все повече продукти на стойност 60-70 лева се справят добре с тях. Важното е да видим как Garmin Venu 2 се справя с по-трудните и по-сложни функционалности… като следенето на качеството на съня. За да се справи с тази задача Venu 2 използва алгоритъма FirstBeat, който вече е собственост на garmin и в най-скоро време ще бъде част от всеки един Garmin смарт часовник. Благодарение на този алгоритъм имаме огромен напредък на точността при следенето на съня. Също така след всяка вечер получавате и оценка, за това колко сте отпочинал, като още по-подробна информация можете да достъпите във Garmin приложението на вашия телефон. Като цяло сме впечатлени от тази функционалност спрямо останалите часовници, които сме преглеждали, където доста често дори и самото лежене в леглото е достатъчно за да ви се прибави „допълнителен сън“.

Друга готина функция, с която Garmin Venu 2 се справя доста добре е статистиката наречена „Човешка батерия“, която се опитва да ти покаже колко отпочинал си, като съня зарежда батерията, докато самото съществуване и живеене я намалява. За съжаление, макар и интересна и доста добра функция, не знаем доколко е полезна, понеже едва ли някой ще погледна тази функция и реши дали ще прави нещо, особено ако то е приоритетно. Друга подобна функция е следенето на стрес и честотата на дишане, като тук е очевидно как тези функционалности взаимодействат и информацията се преплита.

Часовникът се справя доста добре със всички спортни дейности, с които се занимавате, като основно внимание е обърнато на тичането. GPS-а е точен и намира сателити доста бързо. Има включена интеграция със Strava ако желаете, т.е. можете бързо и лесно да изплюете необходимата информация и да я споделите безпроблемно. Часовникът може да се използва и за плуване, благодарение на факта, че е водоустойчив. Информацията е сравнително точна и подробна, като както обикновено по-голямата част от подробните данни са достъпни само през приложението.

Благодарение на факта, че не използва WearOS, часовникът може да ви предложи стабилен живот на батерията, като очакваме, поне седмица живот с нормално ползване.

И дотук с положителните черти. Можете да слушате музика през телефона, като имате достъп до Amazon, Deezer и Spotify, както и Garmin Pay ако банката ви поддържа такава функционалност. Нямате възможност да избирате, кои приложения да изпращат нотификации от телефона ви към часовника, избирате или всички или нищо, което е досадно. Нямате възможност да сваляте допълнителни приложени, освен тези, които Garmin позволят.

От къде да купим?

Emag – 790лв.

GPS6.bg – 749лв.

BB-Team – 755лв.

Garmin.BG – 795лв.

Related posts
Ревюта

Топ Смарт Часовници 2023

След като предишния ни списък за топ смарт часовници през 2021 беше такъв голям хит за нашите посетители решихме, че е време…
Ревюта

Huawei Watch GT3 Ревю

Huawei Watch GT3 Ревю е най-новото предложение за смарт часовник от Huawei и се явява пряк наследник на Huawei Watch GT2, като…
Ревюта

Top Смарт Гривни 2021

Въпреки бума на смарт часовниците през последно време, смарт гривните все още си остават популярни и се развиват с бързи темпове, благодарение…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *