Ревюта

Huawei Band 6 Ревю – Достъпен фитнес тракер

Huawei Band 6 е един компактен и достъпен фитнес тракер, който е доста добро решение за хората, които по една или друга причина не искат Xiaomi Mi Band.

Huawei Band 6 представлява хибрид между смарт часовник и фитнес банд и идва със правоъгълен дизайн и AMOLED екран и идва със всички основни функции, характерни за този тип джаджи – траква сън, стъпки, сърдечен ритъм, упражнение и разполага с батерия, която издържа седмици. Също така може да управлявате музиката на телефона си от гривната, да четете уведомленията си и можете да затваряте, ако някой ви звъни и телефона ви е далеч. Всичко това е сравнително окей, като се има предвид, че устройството струва около 100 лева на българския пазар. За съжаление, функционалността и евтината цена не е достатъчно да смени нашето мнение за най-добър бюджетен смарт часовник – Amazfit Bip U Pro(120-130 лева), но разликата основно е в дизайна, а това е доста субективно.

Дизайн

Затова нека започнем с дизайна на фитнес гривната. Разполага с правоъгълен екран, който можете да видите от снимката по-горе. Диагонала на екрана е 1.47мм и идва със доста стилно матово покритие и 194 x 368 резолюция. AMOLED екрана е доста приятен и е достатъчно ярък дори при пряка слънчева светлина. Една от функциите, които липсва е Always-on режим, но пък имате добър избор от различни режими, където да избирате яркост, както и колко време дисплея да стои включен преди да изгасне.

Имате само един физически бутон, където основната функция е да включите и изключвате часовника, както и да можете да влезете в основното меню. Всички други операции трябва да извършите, чрез тъч дисплея. Може да се ползва във вода до 50 метра и да може да следи за упражнения като плуване.

Функционалност

Huawei имат изградена една доста добра софтуерна екосистема, която им позволява да предлагат доста добра функционалност, дори и при бюджетните си продукти. Huawei Band 6 използва Huawei’s TruSeen 4.0 оптика, за да следи вашия пулс. Цялата информация отива в Huawei Health приложението и може да бъде лесно разчетена. Инсталирането на този софтуер обаче е малко досадно и изисква малко ровичкане, понеже не е софтуер, който може да се намери в Google Play заради проблемите на фирмата в САЩ.

Важно е да се отбележи, че моделът няма вграден GPS и ще трябва да използвате този, който е вграден във вашия телефон. При сравнение на различните режими за тракване на спортове обаче за съжаление моделът не се справя доста добре и голяма част от резултатите се разминават със топ моделите като Gamin Venu и Samsung Galaxy Watch 4. Разликите не са много големи, но ги има, така че не можем да препоръчаме модела, ако смятате да използвате данните от упражненията на малко по-високо ниво.

Батерия

От Huawei официално твърдят, че този модел ще издържа 14 дни със нормално натоварване, но смятаме, че това ще е по-скоро 10ина дни, което е окей постижение. Като цяло обаче, не можем да препоръчаме този модел, тъй като макар приличния си дизайн и голям брой функции, за съжаление качеството на тези функции е в най-добрия случай средно.

Related posts
Ревюта

Топ Смарт Часовници 2023

След като предишния ни списък за топ смарт часовници през 2021 беше такъв голям хит за нашите посетители решихме, че е време…
Ревюта

Huawei Watch GT3 Ревю

Huawei Watch GT3 Ревю е най-новото предложение за смарт часовник от Huawei и се явява пряк наследник на Huawei Watch GT2, като…
Ревюта

Top Смарт Гривни 2021

Въпреки бума на смарт часовниците през последно време, смарт гривните все още си остават популярни и се развиват с бързи темпове, благодарение…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *