Ревюта

Huawei Watch GT2e Ревю

Huawei Watch GT2e е един доста добър смарт часовник на достъпна цена. Моделът на Huawei предлага алтернатива на Wear OS и Apple Watch OS със собствена система, която позволява часовника да работи до 2 седмици на стандартен режим и над 48+ часа със непрекъснато пуснат GPS, което ще се допадне на хората, които не искат да зареждат часовника всяка вечер.

Дизайн

В сравнение с предишния модел на марката Huawei Watch GT2, то в GT2e има малко промени. Основната промяна е новия дизайн, който е доста по-спортен. Часовникът е сравнително тънък спрямо конкуренцията – под 1 сантиметър, но пък екрана е малко голям – 47мм, което може да е проблем ако не сте фен на големите часовници.

В България часовникът идва със силиконова дръжка, но може да бъде сменена със стандартни 20-22мм каишки. Основният дисплей е 1.39 инча, със 454x454px AMOLED резолюция и е достатъчно ярък за да може да виждате информацията на него и при най-слънчевите дни.

Функционалност

Huawei Watch GT2е блести с доста голям набор от различни вградени инструменти, които ще погрижат да не ви липсва нищо. Това е добре, понеже не можете да инсталирате никакви допълнителни приложения. Това е жертвата, която трябва да се направи ако искате дълга батерия. Говорейки си за недостатъци прави впечатление липсата на безконтактно плащане.

Часовникът разполага със собствен GPS тракър, т.е не е задължително телефона да е с вас за да запишете дейност. Благодарение на GLONASS поддръжката GPS-a работи сравнително точно и засича местоположението бързо. Много лесно можете да държите под око активността ви за деня, броя изминати километри/стъпки и сърдечна активност. При дълго време неактивност получавате и съобщени, които ви подканват да се пораздвижите.

Говорейки си за сърдечна активност, получавате 24 часово следене на сърцебиенето си, както и можете да засечете Sp02 винаги когато пожелаете. Недостатък на тази функция е че трябва да седите неподвижни за 30ина секунд и няма автоматично дърпане на тази информация през деня.

Следенето на съня беше функция, която честно казано ме изненада приятно. Информацията изглежда сравнително точна и дава информация за лек/дълбок и REM сън, както и това кога сте легнали и кога сте се събудили.

Друга функция, която изглежда полезна е т.нар. TruRelax. Функцията, която дебютира при Huawei Watch GT2 ви позволява да следите нивото си на стрес през деня. Това е възможно, като отговорите на няколко въпроса за това, как се чувствате в момента и след като приложението хване моментното ви стрес ниво ще следи за промени, като наблюдава сърцебиенето ви.

И сега е ред на най-важното… спорта 🙂 Основно внимание е наблегнато върху тичането и плуването, но имате възможност да избирате над 30+ спортни дейности, като повечето обаче следят само за дължина,сърцебиене и калории. Алгоритъма използван за да следи резултатите от тичането е същия, използван в най-скъпите Garmin часовници – Firstbeat. Ако пък решите да поплувате с часовника, то той успешно улавя стила ви на плуване дължината, замаха и доста друга полезна статистика. Важно е да се наблегне, че към момента Huawei Watch GT2e НЯМА директна връзка със Strava. Има начини данните от часовника да бъдат експортнати към Strava, но е досаден и времеотнемащ процес.

Финално мнение

Като цяло един доста добър продукт – ефективен, няма нещо, което да дразни прекалено много, липсват функции, но пък цената на часовника е доста привлекателна – може да бъде закупен за около 200-ина лева в България.

Related posts
Ревюта

Топ Смарт Часовници 2023

След като предишния ни списък за топ смарт часовници през 2021 беше такъв голям хит за нашите посетители решихме, че е време…
Ревюта

Huawei Watch GT3 Ревю

Huawei Watch GT3 Ревю е най-новото предложение за смарт часовник от Huawei и се явява пряк наследник на Huawei Watch GT2, като…
Ревюта

Top Смарт Гривни 2021

Въпреки бума на смарт часовниците през последно време, смарт гривните все още си остават популярни и се развиват с бързи темпове, благодарение…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *