Ревюта

Xiaomi Mi Band 6 – Кралят при бюджетните смарт гривни

Моделите на Xiaomi Mi Band са най-продаваните смарт гривни в света и за това си има две основни причини – голям брой налични функции и достъпна цена. Този модел, за който е ревюта може да се намери доста лесно на българския пазар за цени под 100-ина лева и за тази цена предлаганите възможности от джаджата са направо без конкуренция. Но нека първо разгледаме модела малко по-задълбочено.

Дизайн

Най-новата версия на гривната – Xiaomi Mi Band 6 изглежда идентично на Xiaomi Mi Band 5. Разпола със същия леко извит екран, като диагонала на екрана скача от 46мм на 47мм, но тази разлика не се усеща. Там където има по-голяма разлика е, че самия екран където се показва информацията заема целия дисплей, което реално погледнато прави екрана около 50% по-голям от предишния модел, което е осезаема разлика. 1.56 инча AMOLED дисплей, със 152×486 пиксела резолюция, с максимална яркост 450 нита определено вдъхва живот на цветовете и ви позволява да работите със гривната дори и при ярка слънчева светлина.

Самата гривна е гумена и макар да е направен опит да бъде подобрено, все още има леки проблеми със механизма за заключване и може да бъде малко хлабаво при определени условия. Нищо кой знае какво откъм дизайн, но пък е сравнително удобно за носене. Откъм възможности за персонализация онлайн се намират страшно много различни гривни, както и от Xiaomi предлагат огромен брой лица за екрана. Те се свалят доста лесно от телефона и голяма част от тях са безплатни.

Функционалности

Макар, че не изпъква със дизайн тази смарт гривна определено впечатлява с огромното разнообразие от приложения/методи, с които можете да следите вашето здраве. За всекидневно, обикновено ползване гривната използва вграден чип, който следи за вашите стъпки, калории и измината дистанция. Засега все още няма възможност да следите надморската височина, което е леко странно.

При тестване на точността на изминатите стъпки, моделът се справи доста добре, като отчете 16935 срещу 17006 на Garmin Enduro. Xiaomi MI Band 6 също така предлага и опция да следите състоянието на съня ви, като за да видите тази информация задължително трябва да свържете гривната с телефон, защото тази статистика не е видима на самата гривна. Има какво да се желае все още от тракването на състоянието на сън, като леки събуждания, които се отчитат при Fitbit не бяха отчетени от Xiaomi Mi Band, но като цяла информацията беше сравнително подобна. Нашият извод е, че ако искате точна и прецизна информация, това не е модела за вас, но пък устройството, което ви трябва ще струва 5 пъти повече.

Към този момент все още няма вграден NFC чип, така че не може да бъде използван за безконтактово плащане. Можете да виждате всичките нотификации от телефона си в гривната, както и да контролирате музиката си на телефона, като една готина опция е да натиснете бутон, който ще активира бутона за снимане на телефона ви. Към този момент нямате възможност да отговаряте на съобщенията, които получавате.

И откъм тракване на физическа активност – голям избор от различни спортове, включително и плуване, но не очаквайте много. Както голяма част от останалите функции на модела мотото и тук е адекватно представяне, където да ви даде някаква ориентировъчна оценка и статистика, но е далеч от нивото, на примерно Samsung Galaxy Watch 4 или Apple Watch SE.

Батерия

Батерията е идентична като на този в предния модел, като от фирмата създател твърдят, че може да издържи до 14 дни. За съжаление при реално условия това твърдение е доста далеч от реалността. Нашите очаквания са около 7 дена реален живот на устройството, което не е малко и ви позволява да избегнете големия недостатък на доста смарт устройства – твърде честото им зареждане.

Като цяло смятаме, че е нелоша бюджетна смарт гривна, но определено не го препоръчваме на по-сериозно спортисти, които имат нужда от по-точна информация.

Цена в България

По-долния списък е лист от няколко онлайн магазина където можете да закупите този продукт. Ако искате да добавите допълнителни сайтове със цената им, можете да ги оставите като коментар по-долу или пък на имейл smartwatch@axython.com . Таблицата последно е обновена на 17.10.2021г.

[spbtbl_sc id=2]

Related posts
Ревюта

Топ Смарт Часовници 2023

След като предишния ни списък за топ смарт часовници през 2021 беше такъв голям хит за нашите посетители решихме, че е време…
Ревюта

Huawei Watch GT3 Ревю

Huawei Watch GT3 Ревю е най-новото предложение за смарт часовник от Huawei и се явява пряк наследник на Huawei Watch GT2, като…
Ревюта

Top Смарт Гривни 2021

Въпреки бума на смарт часовниците през последно време, смарт гривните все още си остават популярни и се развиват с бързи темпове, благодарение…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *