Ревюта

Huawei Watch GT3 Ревю

Huawei Watch GT3 Ревю е най-новото предложение за смарт часовник от Huawei и се явява пряк наследник на Huawei Watch GT2, като за предишния модел вече сме писали статия и смятаме, че е един доста добър продукт за цената си. Важно е да отбележим, че това е малко по-слаба версия от официалния флагман на компанията Huawei Watch GT3, но честно казано препоръчваме този модел тъй като е доста по-достъпен ценово(200 ина лева разлика), а и разликите във функциите са много малки.

Този модел работи еднакво добре и с Android, така и с Apple iOS, но ако сте фен на ябълката, почти винаги избор на техен часовник ще е по-добрата опция. Откъм дизайн и функционалности Huawei Watch GT3 впечатлява, особено ако сте спортна натура и е една много добра алтернатива на Samsung Galaxy Watch 4.

Дизайн

Откъм дизайн няма големи разлики спрямо GT2, което е добра новина, понеже този модел беше с един доста добър и изчистен дизайн, подходящ за мъже. Също така имате опция да избирате между два размера(46 и 42мм съответно), като по-малкия размер е доста по-унисекс. Интересното е, че самия часовник е доста лек, като дори и ако сте избрали 46мм-ия модел, то тежи едва 42г. Официално разполагате със избор между няколко различни каишки, но за този модел можете да избирате между хиляди неофициални каишки от различните сайтове онлайн.

Най-голямата разлика е промяната на втория бутон, който е по-скоро корона и може да се върти и да се изпълняват различни операции с него, като zoom-ване, превъртване на прозорци и други. Разбира се, можете да го използвате както и преди, като shortcut към определен режим при натискането му. Екрана е AMOLED, 1.43/1.39 инчов екран в зависимост от модела, който разполага с резолюция от 466x466px и е абсолютно удоволствие да се използва. Ярък е достатъчно за да няма проблеми при използването навън при пряка слънчева светлина. Разбира се, все още разполагате със 5ATM водоустойчивост, което означава, че можете да го ползвате за плуване и гмуркане до 50 метра.

Функционалности

Тука има доста големи проблеми. За разлика от Huawei Watch GT2, новия модел използва HarmonyOS операционна система, която ви дава доста голяма свобода да правите промени и да инсталирате нови приложения, функция, която липсваше в предишните модели. Този софтуер се използва и при Huawai Watch 3, така че от Huawei редовно обновяват и добавят нови функционалности към часовника. За съжаление все още липсват големи имена като Strava, Uber, но пък това е въпрос на време. Имате възможност за получаване и провеждане на разговори, нотификациите ви от телефона се показват приятно, като дори имате и AI асистент, който може да управлявате със глас, подобно на Siri,Alexa, но с доста по-малко функционалности.

Най-голямата разлика между GT3 и Huawei Watch 3 е, че GT3 не поддържа LTE, но ако можете да се справите без отделна сим карта в този часовник и имате достъп до телефон наблизо, то този модел предлага всичко, което ще ви е нужно. Единствените подобрения, които биха могли да се направят са евентуални нови приложения, които да могат да се инсталират, но като се има предвид че това е жертва, която ви осигурява живот на батерията от седмици със едно зареждане, бихме могли да го приемем.

И така, време е да си дойдем на думата и да поговорим за различните режими, които часовника следи. На основния екран ще намерите стандартните три полуобръча, които показват време на активност и брой стъпки, както и ще получавате вибриране от време на време, ако сте прекалено дълго в застой. Също така можете да настроите часовника да ви напомня да пиете вода, да си миете зъбите и други подобни ежедневни/редовни задачи. Имате и сравнително добро следене на качеството и дължината на съня. Други полезни функционалности, с които разполагате са следенето на температурата на кожата, анализ на нивата на стрес. Особено голямо внимание е обърнато на следенето на сърцебиенето, като спрямо тестовете говорим за много голяма точност и доста ниско отклонение от реалните стойности.

И най-голямото подобрение и може би една от най-стабилните позитиви във този модел е наличието на новата GPS технология, която позволява много по-голяма точност при следенето на вашите спортни прояви, като особено внимание е заложено на бягане, ходене, плуване и колоездене, където точността е най-голяма и статистиката е най-подробна, но разполагате със над 100 различни режима. За съжаление цялата тази статистика и информация все още се намира в Huawei Health приложението, което не е много отворено и е доста трудно да се осъществи синхронизация с други приложения.

Батерия

Huawei Watch GT3 обещава и абсолютно успява да ви осигури доста голям живот на батерията. Батерията без никакви проблеми успява да ви държи цяла седмица, като ако сте го ползвали умерено може да издържи дори две. Тук е важно да се отбележи, че по-малкия модел разполага със по-слаба батерия, така че там по-скоро може да се издържи около седмица при уморено ползване. При нашите тестове при всички екстри влючени без GPS, батерията падаше с около 10% на ден, докато един час със включен GPS изразходва около 6-7% батерия.

Related posts
Ревюта

Топ Смарт Часовници 2023

След като предишния ни списък за топ смарт часовници през 2021 беше такъв голям хит за нашите посетители решихме, че е време…
Ревюта

Top Смарт Гривни 2021

Въпреки бума на смарт часовниците през последно време, смарт гривните все още си остават популярни и се развиват с бързи темпове, благодарение…
Ревюта

Xiaomi Mi Band 6 - Кралят при бюджетните смарт гривни

Моделите на Xiaomi Mi Band са най-продаваните смарт гривни в света и за това си има две основни причини – голям брой…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *